News

The French Embassy has several scholarship programmes available for academic and scientific mobility between France and Belgium during the 2024-2025 academic year.

The Taipei Representative Office in the EU & Belgium annually offers scholarships to foreign nationals to study in Taiwan. Here are some great opportunities, which we hope you will share with interested parties.


Tot zijn grote spijt moest algemeen directeur Stijn Coenen op het laatste moment verstek laten gaan voor deze misse naar Senegal 21 tot 25 mei 2023. Issa Gavage, student Automotive Management aan Thomas More, die de algemeen directeur zou vergezellen stond er dus plots alleen voor als ambassadeur van zijn hogeschool. Hij was bovendien de jongste deelnemer en de enige student in een Belgische delegatie van zo’n 350 ministers, ambassadeurs, academici en bedrijfsleiders uit diverse sectoren.

Van 21-25 mei 2023 vond een Belgische Economische Missie plaats naar Senegal, onder leiding van HKH Prinses Astrid. De missie kon op ruime belangstelling rekenen, niet alleen vanuit de economische wereld – met de aanwezigheid van meer dan 300 bedrijven, maar ook vanuit de academische wereld. De Universiteit Gent nam deel aan deze missie en maakte van de gelegenheid gebruik om samenwerking in Senegal te versterken, niet enkel met academische partners, maar ook met de private sector, NGOs en internationale organisaties.

In maart, april en mei organiseert VLUHR-i de selecties van de beurzenprogramma's van Brains on the Move. Na de bekendmaking van de resultaten van het Priority Country Programme, The Washington Center, de Zomercampussen en Gezamenlijke opleidingen zijn nu ook de resultaten van Master Mind Scholarships en ASEM WPP gekend.

22 May 2023
20 December 2022
20 December 2022
30 June 2022