Flanders Traineeship Platform gaat samenwerken met AIESEC

18 May 2022

Flanders Traineeship Platform gaat samenwerken met AIESEC

Flanders Traineeship Platform, het consortium van alle Vlaamse universiteiten en hogescholen voor stage na afstuderen, gaat samenwerken met AIESEC Belgium. AIESEC is een jongerenorganisatie die in 1948 werd opgericht in 7 Europese landen. Intussen zijn ze actief in meer dan 120 landen in de wereld.

AIESEC Belgium heeft VLUHR-i benaderd om meer visibiliteit te creƫren van hun stageaanbod. Dat past perfect binnen de werking van Flanders Traineeship Platform. De uitnodiging tot samenwerking kon dus meteen op consensus rekenen binnen het stageconsortium. Dankzij het aanbod van AIESEC zullen onze afgestudeerden niet alleen gemakkelijker een stageplaats kunnen vinden, maar ze zullen ook kunnen rekenen op voorbereiding voor vertrek en omkadering door AIESEC leden op de bestemming. Nu het Erasmus+ programma ook stages voor recent afgestudeerden buiten Europa financiert, is de timing perfect voor deze samenwerking. VLUHR-i is ervan overtuigd dat het aanbod van AIESEC drempelverlagend zal werken zodat onze afgestudeerden met een gerust hart op stage buiten Europa kunnen gaan. EPOS heeft alvast laten weten dat er 363.920 EUR ERASMUS+ budget aan VLUHR-i wordt toegekend voor stages na afstuderen vanaf 1 juni 2022. De stagebeurzen van het Flanders Traineeship Platform waren zeer populair in academiejaar 2021-2022. Dankzij het nieuwe budget en het aanbod van AIESEC kan VLUHR-i ook in 2022-2023 weer heel wat kansen bieden aan de pas afgestudeerden van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, op voorwaarde dat ze zich registreren voor hun afstudeerdatum uiteraard.

Related news

The French Embassy has several scholarship programmes available for academic and scientific mobility between France and Belgium during the 2024-2025 academic year.

The Taipei Representative Office in the EU & Belgium annually offers scholarships to foreign nationals to study in Taiwan. Here are some great opportunities, which we hope you will share with interested parties.