Student Welcome Event

20 December 2022

Student Welcome Event 2022

Ook in het academiejaar 2022-2023 organiseerde VLUHR-i een Student Welcome Event voor de inkomende internationale studenten die geselecteerd werden voor een beurs van Brains on the Move. Het evenement werd enkele jaren geleden gelanceerd als kick-off voor World@School. Dat is nog steeds het uitgangspunt, maar het is ook zoveel meer geworden. Voor het VLUHR-i team is het een gelegenheid om de inkomende studenten die een Master Mind of Priority Country Programme beurs krijgen in levende lijve te ontmoeten, wat de administratieve opvolging van hun dossier zeker bevordert. Verder is het een moment om deze studenten te informeren over Vlaanderen en Brussel en de kansen die ze hier krijgen. Last but not least is het ook voor de studenten van de verschillende Vlaamse hogeronderwijsinstellingen een opportuniteit om elkaar te leren kennen.

008 Groepsfoto
© Student Welcome 2022

Het evenement begon met een informatief gedeelte in de kantoren van VLUHR in de Ravensteingallerij. Het VLUHR-i team werd hier voorgesteld en de studenten kregen meer informatie over Vlaanderen en Brussel. Twee tweedejaars Master Mind studenten kwamen getuigen over hun studie-ervaring en over het World@School-project. Beide studenten waren zeer enthousiast over het project en raadden hun medestudenten aan om zich hiervoor in te schrijven. Het informatieve gedeelte van de avond werd afgesloten met enkele discussies in kleinere groepjes.

Vervolgens stond een culturele wandeling met gids in het historisch centrum van Brussel op de planning. De wandeling eindigde in één van de Brusselse horeca-zaken waar een Belgische maaltijd geserveerd werd, afgesloten met een Belgian Beer Tasting voor de geïnteresseerden. Tussen de bedrijven door waren enkele leden van het VLUHR-i team beschikbaar voor vragen allerhande, gaande van de aanvraagprocedure voor het zoekjaar, over de mogelijkheden van stage na afstuderen en world@school, tot tips over concertagenda’s en vrijetijdsbesteding. De levendige conversaties tussen de studenten toonden aan dat het geslaagd was. Ook voor het VLUHR-i team werden alle vooropgestelde doelstellingen bereikt.

Schermafbeelding 20221220 184252
© Student Welcome 2022

Related news

The French Embassy has several scholarship programmes available for academic and scientific mobility between France and Belgium during the 2024-2025 academic year.

The Taipei Representative Office in the EU & Belgium annually offers scholarships to foreign nationals to study in Taiwan. Here are some great opportunities, which we hope you will share with interested parties.