Erasmus+ Stage na Afstuderen: Green Travel

20 December 2022

Lennert vertrok met de fiets naar Griekenland.

De tip om een postgraduaat buitenlandse stage te doen kwam er na een gesprek met een van mijn docenten aan het RITCS, dank u Chris! Na een geannuleerde Erasmus door de pandemie besloot ik om mijn droom na te jagen en een beurs aan te vragen. De keuze voor Fix In Art, Thessaloniki was snel gemaakt: hun internationale vrijwilligerswerking, progressieve mindset en community-based manier van leven intrigeerden me.

Afbeelding1 Lennert Carmen
© Lennert Carmen

Ik heb het geluk gehad in mijn jeugd veel van de wereld te zien, maar de manier waarop ontgroeide me. Vliegtuig in, vliegtuig uit, die warme wind die je een slag in het gezicht geeft en een moment van vervreemding vanwaar ik nu juist ben aangekomen. We zijn onze oriƫntatie en feeling met deze aarde kwijtgeraakt in goedkope vluchten en luxe. Tijd is kostbaar maar we nemen nergens onze tijd voor.

Afbeelding2 Lennert Carmen
© Lennert Carmen

Slow travelling sprak me altijd al aan, het landschap zien veranderen naarmate je afstand overbrugt. Je ontmoet mensen, ziet de verschillende lagen van een stad wanneer je binnenrijdt, kampeert op plaatsen waar maar weinig mensen komen. Ik heb geen haast.

Na 2600 km en 10 weken fietsen ben ik aangekomen in Thessaloniki met een gezonde portie nieuwsgierigheid naar wat komt, maar stiekem ook al naar de route terug naar huis.

Afbeelding3 Lennert Carmen

Related news

The French Embassy has several scholarship programmes available for academic and scientific mobility between France and Belgium during the 2024-2025 academic year.

The Taipei Representative Office in the EU & Belgium annually offers scholarships to foreign nationals to study in Taiwan. Here are some great opportunities, which we hope you will share with interested parties.