NAFSA New Orleans 2024

27 June 2024

In de week van 27 mei 2024 nam VLUHR-i samen met 21 vertegenwoordigers van 10 Vlaamse hogeronderwijsinstellingen deel aan de 76ste editie van de jaarlijkse NAFSA conferentie in New Orleans. Met ruim 8000 deelnemers blijft NAFSA de grootste conferentie en netwerkbeurs over internationalisering in het hoger onderwijs.

Tijdens de openingsceremonie werd de keynote in de vorm van een sofaconversatie gegeven door Luis Von Ahn, CEO van Duolingo. De sympathieke Guatemalteek doctoreerde in computerwetenschappen aan de Carnegie Mellon University in de VS. Hij heeft intussen 13 VS patenten op zijn naam. Eén van zijn uitvindingen die we allemaal kennen is CAPTCHA, de completely automated public Turing test to tell computers and humans apart.

NAFSA openingsceremonie keynote

Na de verkoop van deze tool besloot Von Ahn om zich toe te leggen op applicaties voor zelfstudie waarmee mensen uit alle sociale klassen hun leven kunnen verbeteren. Zo werd hij, samen met één van zijn doctoraatsstudenten, in 2011 co-founder van Duolingo. Achter deze gratis app voor het aanleren van vreemde talen zit intussen een succesvol bedrijf dat steeds meer in beeld komt in het hoger onderwijs. De Duolingo English test wordt namelijk al door 5000 hogeronderwijsinstellingen in de wereld erkend, en vormt daarmee steeds meer concurrentie voor de gekende taaltesten die voor de gebruiker veel duurder zijn.

Na dit inspirerende verhaal van Luis Von Ahn die ooit als internationale student naar de VS kwam en dus een product is van internationalisering in het hoger onderwijs, waren de duizenden deelnemers opgewarmd om aan de slag te gaan en hun internationaliseringsdoelstellingen verder vorm te geven.

NAFSA booth

De Belgische receptie die georganiseerd werd door VLUHR, samen met Flanders House New York, Wallonie-Bruxelles International en Fulbright ging door op woensdag, 29 mei op een iconische locatie: de kerk met brandglasramen die door het Peter and Paul Hotel wordt aangeboden als feestzaal. De deelnemers waren erg tevreden over NAFSA New Orleans en maken alvast plannen voor de volgende editie in San Diego in 2025.

Belgian Reception NAFSA 2024 cropped

Related news

Van 16 tot 19 juni leidde KHK Prinses Astrid van België, een economische zending naar het Koninkrijk Noorwegen. Een ruime ministeriële, economische en academische delegatie reisde mee naar Oslo om er het imago van België als aantrekkelijke partner te versterken.